Vali kategooria

Raskustase:

Keskmine

Valmistamise Aeg:

1 h 40 min + 20 min ahjus

8 portsjoni kohta

Koostisained

25 g presspärmi
2 sl suhkrut
2,5 dl käesooja piima
400 g nisujahu
1 sl soola
100 g pehmet võid
1 sl hakitud rosmariini
100 g riivitud juustu Synnove Itaallane
1 lahtiklopitud muna
SOE JUUSTUDIP:
25 g võid
2 sl nisujahu
250 ml piima
1 tl Dijon sinepit
1 küüslauguküüs
0,25 tl soola
0,5 tl suitsutatud paprika pulbrit
veidi Cayenne pipart
100 g riivitud juustu Synnove Itaallane

Juustupärg sooja juustudipiga


Juustupärg sooja juustudipiga valmista nii: 
Hõõru pärm suhkruga vedelaks. Sega lahustatud pärm käesooja piimaga. Lisa pool jahust ja sool ning sega läbi. Lisa pehme või ja hakitud rosmariin ning sega läbi. Lisa riivitud juust ja sega läbi. Lisa ülejäänud jahu ning sõtku tainast korralikult läbi. Kata taignakauss puhta rätikuga ja jäta tunniks ajaks sooja kohta kerkima.
Kummuta tainas jahusele lauale. Lõika tainas 5 osaks. Võta 1 osa tainast ja lõika uuesti 5 osaks. Vormi tainas pallideks. Kata ahjuplaat küpsetuspaberiga. Aseta taignapallid kahes reas ringikujuliselt üksteise kõrvale (sisemisse ringi 8 palli, välimisse ringi 16 palli). Pintselda pärg pealt lahtiklopitud munaga. Küpseta 180-kraadises ahjus 20-25 minutit.
Dipikastme jaoks sulata potis või. Lisa vispeldades jahu ja vispeldamist jätkates nirista hulka piim. Sega juurde sinep, pressitud küüslauk, sool, paprikapulber ja Cayenne pipar. Lase kastmel keema tõusta ja tõsta seejärel pott tulelt. Sega hulka riivitud juust ja sega kuni juust on sulanud. Vala kaste juustupärja keskele asetatud kaussi ja serveeri kohe.

Retsepti valmistas: Liisi Laanemäe
http://liisil.blogspot.com/