Valmistamise Aeg:

kuni 90 minutit

Raskustase:

Lihtne
Print versioon Saada sõbrale

6 portsjoni kohta

Koostisained

Rukkikuklid, 12 tk:
2,5 dlrukkijahu
2,5 dltäisteranisujahu
1 pakkkuivpärmi
0,5 tlsoola
3 dlkäesooja vett
2 slsuhkrusiirupit
2 slõli
Röstitud köömnetega kreemjuust:
150 gKreemjuust kitsepiimast 150g
1 tlköömneid

Rukkikuklid kitsepiima kreemjuustu ja röstitud köömnetega

Sega käesoe vesi õli ja siirupiga. Lisa hulka omavahel segatud kuivained ja töötle ühtlaseks tainaks. Kata kauss rätikuga ja lase soojas kohas kerkida tund aega.
 
Kummuta tainas jahusele lauale, vormi kangiks ning lõika 12 tükiks. Vormi tükid kukliteks ja tõsta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Kata rätikuga ja lase veel 20 minutit kerkida.
 
Seejärel lapi taignaplaat kolmeks kokku ja rulli uuesti iga plaat lahti umbes 0,5 cm paksuseks.
 
Piserda kukleid sooja veega. Küpseta 220-kraadises ahjus 10-12 minutit.
Rösti köömneid kuumal pannil mõni minut. Lase veidi jahtuda ja sega köömned toasooja kreemjuustuga.
 

Autor: Liisi Laanemäe
 
liisil.blogspot.com
Tagasi