Valmistamise Aeg:

kuni 90 minutit

Raskustase:

Lihtne
Print versioon Saada sõbrale

4 portsjoni kohta

Koostisained

15 tkkeskmise suurusega kartulit
vett
1 tksibul
2 tkküüslauguküünt
2 slvõid
150 gItaalia tüüpi kõva juust Synnove Itaallane 150g
400 ml10% kohvikoort
soola
musta pipart

Juustukastmega kartulivorm

Koori kartulid, viiluta õhukeselt. Vala peale nii palju vett, et kartuliviilud oleksid kaetud. Jäta 15 minutiks seisma. Haki sibul ja küüslauk. Sulata pannil või ja hauta sibul-küüslauk pehmeks.
 
Riivi juust peene riiviga. Kuumuta potis koor, lisa sinep ja ¾ riivitud juustust. Maitsesta kaste soola ja pipraga.
 
Loputa kartulid. Vala praetud sibul-küüslauk ahjuvormi põhja. Lao kartuliviilud poolpüstiselt ahjuvormi. Vala peale juustukaste ja puista üle allesjäänud riivjuustuga. Kata ahjuvorm fooliumiga. Küpseta eelsoojendatud 200-kraadises ahjus 30 minutit, seejärel eemalda foolium ja küpseta veel 15-30 minutit kuni kartulid on pehmeks küpsenud ja juust peal pruunistunud.
 

Autor: Liisi Laanemäe
 
liisil.blogspot.com
Tagasi