Valmistamise Aeg:

kuni 90 minutit

Raskustase:

Keeruline
Print versioon Saada sõbrale

12 portsjoni kohta

Koostisained

Biskviit:
4 tkmuna
2 slsuhkrut
2 slkakaod
3 slmaisitärklist
1 tlküpsetuspulbrit
4 slmandlijahu
Amaretto-kreem:
150 gToorjuust naturaalne 150g
2 slsuhkrut
100 gtumedat šokolaadi
2 slAmaretto mandlilikööri
100 mlrõõska koort
1 tlvaniljesuhkrut
Kate:
100 gtumedat šokolaadi
4 slrõõska koort
2 slmandlilaaste
peotäis mandleid
veidi riivitud šokolaadi

Mandlirull Amaretto-kreemiga

Vahusta munad suhkruga heledaks kohevaks vahuks. Sega omavahel kakao, tärklis ja küpsetuspulber. Sõelu munavahu peale. Puista peale mandlijahu ja sega ettevaalikult ühtlaseks tainaks. Vala tainas küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja aja ühtlaselt laiali. Küpseta eelkuumutatud 225-kraadises ahjus 5 minutit, seejärel keera ahi kinni ja lase biskviidil veel 2 minutit ahjus olla. Kummuta biskviit teisele küpsetuspaberile, kata niiske rätikuga ja jäta jahtuma.
 
Hõõru toorjuust suhkruga pehmeks. Sulata šokolaad, lase veidi jahtuda ja sega koos Amaretto likööriga toorjuustu hulka. Vahusta rõõsk koor vaniljesuhkruga kohevaks. Sega ettevaatlikult toorjuustu hulka. Määri kreem jahtunud biskviidile, keera pikemast servast rulli. Tõsta rull serveerimisalusele, kata kilega ja tõsta 2 tunniks kuni üleöö külmkappi tahenema.
 
Katte jaoks pane tükeldatud šokolaad ja rõõsk koor potti, kuumuta ja sega kuni šokolaad on sulanud. Tõsta kõrvale. Rösti kuival pannil mandlilaastud. Tükelda mandlid. Nirista šokolaad rullbiskviidile. Puista peale röstitud mandlilaastud, tükeldatud mandlid ja riivitud šokolaad.
 

Autor: Liisi Laanemäe
 
liisil.blogspot.com
Tagasi