Valmistamise Aeg:

kuni 90 minutit

Raskustase:

Keeruline
Print versioon Saada sõbrale

12 portsjoni kohta

Koostisained

Põhi:
600 g nisujahu
200 gtäistera nisujahu
12 gkuivpärmi
1tlpeenikest meresoola
1 tlsuhkrut
600 mlkäesooja vett
Kate:
1 tkpunane sibul
1 tkpaprika
250 gtoorsinki
1 tkväike purk konservananassi
100 gmusti kivideta oliive
200 gSynnove pizzariiv 200g
praadimiseks õli

Pitsa toorsingi ja Pizzariiviga

Sega omavahel jahud ja seejärel kuivpärmi, soola ja suhkruga. Lisa vähehaaval juurde vesi. Sõtku kuni saad ühtlase elastse taigna, vajadusel lisa nisujahu. Vormi tainas palliks, kata kauss puhta rätikuga ja tõsta sooja kohta kerkima. Lase 1 tund kerkida või kuni tainas on kahekordseks kerkinud.
 
Samal ajal valmista kaste. Selleks kuumuta pannil veidi õli, lisa tükeldatud küüslauk. Lisa purustatud tomatid, kuivatatud tüümian ja basiilik, suhkur, maitsesta soola-pipraga. Lase 10 minutit madalal kuumusel podiseda. Võta pann pliidilt ja tõsta kõrvale. Katte jaoks kuumuta pannil veidike õli ja prae viilutatud sibul ja paprika madalal kuumusel pehmeks. Tõsta kõrvale. Rulli tainas ahjuplaadi suuruseks või kaheks 24-cm läbimõõduga kettaks, jättes servad pisut paksemad. Tõsta tainas küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile või ümaratesse lahtikäivatesse koogivormidesse. Määri taignale tomatikaste. Laota peale praetud sibula-paprikaviilud. Tõsta peale toorsingi viilud, jättes mõned viilud alles, et neid hiljem kattes kasutada. Laota peale tükeldatud ananass ja poolitatud oliivid. Puista peale riivjuust. Lõika allesjäänud toorsingi viilud väiksemateks tükkideks ja laota riivjuust peale.
 
Küpseta 200-kraadises ahjus kõige madalamal siinil 20 minutit.
 

Autor: Liisi Laanemäe
 
liisil.blogspot.com
Tagasi