Valmistamise Aeg:

kuni 45 minutit

Raskustase:

Keeruline
Print versioon Saada sõbrale

6 portsjoni kohta

Koostisained

300 g suvikõrvitsat
250 g pehmet tofut
125 ml sojajogurtit
50 g puravikke (võivad olla külmutatud)
50 g mugulsibulat
2 küüslauguküünt
15 g kookosrasva
1 sl tahini´t ehk seesamipastat
15 g maisitärklist
1 tl sinepit
200 g vegan juustu Nature&Moi võilevakate klassikaline
soola, pipart

Suvikõrvitsapirukas tofu ja taimse juustuga

Gluteeni-, piima- ja munavaba vegan pirukas

Eelkuumuta ahi 200 kraadini. Koori ja tükelda mugulsibul ning küüslauk. Kuumuta sibul pannil kookosrasvas, kuni see on klaasjas. Lisa küüslauk, ning kuumuta veel kergelt. Tükelda puravikud ning prae pannil ilma rasvaineta. Kuumuta kuni suurem osa vedelikust on aurustunud. Riivi suvikõrvits ning pane sõelale 10 minutiks nõrguma, liigse vee eemaldamiseks pigista veel käte vahel kuivemaks. Püreesta saumikseri abil pehme tofu ning sojajogurt ühtlaseks massiks. Lisa hakitud murulauk ning kõik ülejäänud komponendid. Maitsesta sinepi, soola ja pipraga ning sega korralikult läbi, vala pirukas 24 cm läbimõõduga, küpsetuspaberiga kaetud ahjuvormi, kata pealt taimse juustu viiludega ning küpseta umbes 20-30 minutit.

Retsept Stockmann Delicatess kokkadelt.
Tagasi