Vali kategooria

Raskustase:

Keskmine

Valmistamise Aeg:

kuni 45 minutit

4 portsjoni kohta

Koostisained

GRILLITUD KÖÖGIVILJAD:
2 paprikat
1 suvikõrvits
1 porru
2 küüslauguküünt
250 g kirsstomateid
100 g pekaanipähkleid
2 sl oliiviõli
soola
peotäis värskeid ürte (tüümian, oregano)
JUUSTUNE POLENTA:
1 liiter vett
200 g polentat
125 g võid
150 g sulatatud juustu Synnove Itaallane
50 g kõva juustu Synnove Itaallane

Juustune polenta grillitud köögiviljadega

Polenta pärineb Põhja-Itaalia köögist ning seda valmistatakse maisimannast. Sobib eraldiseisvaks roaks kui ka kõrvalroaks.

Juustune polenta grillitud köögiviljadega valmista nii: 
Puhasta ja tükelda köögiviljad. Aseta koos pähklitega ahjuvormi. Nirista peale oliivõli. Grilli 180-kraadises ahjus 20 minutit. Kui köögiviljad on küpsed, maitsesta soola ja hakitud ürtidega.
Kuumuta potis vesi. Tõsta pott tulelt, sõrista hulka polenta. Lase tasasel tulel keeda 20 minutit, vahepeal polentat paar korda segades. Vajadusel lisa vett. Kui polenta on paisunud, sega hulka võitükid ja sulatatud juust, maitsesta soolaga. Serveeri koos grillitud köögiviljadega.


Retsepti valmistas: Liisi Laanemäe
http://liisil.blogspot.com/