Valmistamise Aeg:

kuni 60 minutit

Raskustase:

Lihtne
Print versioon Saada sõbrale

6 portsjoni kohta

Koostisained

1 kgkõrvitsat (puhastatult)
50 gvõid
1 tkväiksem porru
2 tkküüslauguküünt
100 gItaalia tüüpi kõva juust Synnove Itaallane 150g
1 tkloorberileht
500 mlkanapuljongit
150 gToorjuust naturaalne 150g
muskaatpähklit
soola

Parmesani-kõrvitsasupp

Puhasta ja viiluta porru valge osa. Kuumuta potis või, lisa porru ja hauta mõni minut. Lisa tükeldatud kõrvits ja purustatud küüslauk, hauta 5 minutit. Riivi juust ja lõika juustult ära kõva ots, pane juustukonts koos loorberilehega potti kõrvitsa hulka. Lisa kuum puljong, keeda madalal tulel umbes 20 minutit või kuni kõrvits on pehme. Eemalda supist juustukonts ja loorberileht, seejärel püreesta supp saumikseriga. Kuumuta supp uuesti keemiseni, lisa toorjuust, sega ühtlaseks. Maitsesta supp riivitud muskaatpähkli ja soolaga. Serveerimisel nirista peale oliivõli ja puista peale riivitud juustu.
 

Autor: Liisi Laanemäe
 
liisil.blogspot.com
Tagasi