Vali kategooria

Valmistamise Aeg:

kuni 90 minutit

18 portsjoni kohta

Koostisained

Tainas:
1 pkkuivpärmi
400 gjahu
3 dlkäesooja piima
100 gvõid
2 splsuhkrut
0,5 tlsoola
0,75 tljahvatatud kardemoni
määrimiseks 1 muna
Toorjuustukreem:
150 gToorjuust mascarpone 500g
150 mlrõõska koort
15 slsuhkrut
150 griivitud martsipani
kaunistamiseks tuhksuhkrut

Vastlakuklid martsipani-toorjuustukreemiga

Sega kuivpärm ja pool jahukogusest. Lisa käesoe piim, sega ühtlaseks ja lase 30 minutit soojas kohas seista. Samal ajal sulata või, jäta jahtuma. Kui tainas on mullitama hakanud, lisa sulatatud või, suhkru, sool, kardemon ja ülejäänud jahu. Sõtku kuni tainas lööb kausi küljest lahti. Tõsta tainas 1 tunniks sooja kohta kerkima. Kummuta tainas jahusele lauale, sõtku tainas pikaks rulliks. Lõika noaga peopesa suurused tükid ja vormi need käte vahel kukliteks. Tõsta kuklid küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile, määri pealt lahtiklopitud munaga. Küpseta eelsoojendatud 200-kraadises ahjus 12-15 minutit.
 
Kreemi jaoks püreesta riivitud martsipan veidikeses rõõsa koorega. Vahusta teises kausis ülejäänud rõõsk koor suhkruga, sega hulka toasoe toorjuust ja martsipanipüree.
 
Lõika jahtunud kuklilt kaas pealt, uurista veidi sisu välja. Täida kuklid kreemiga, tõsta kaas uuesti peale, soovi korral raputa peale tuhksuhkrut.
 

Autor: Liisi Laanemäe
 
liisil.blogspot.com