Valmistamise Aeg:

kuni 45 minutit
Print versioon Saada sõbrale

10 portsjoni kohta

Koostisained

400 gpärmi-lehttainast
1 tkmuna
300 gKreemjuust kitsepiimast 150g
200 grõõska koort
1 tlkuivatatud ürdisegu Provence
soola-pipart
75 gnoori sparglivarsi
0,5 dl külmutatud rohelisi herneid

Kevadine pirukas kitsepiima kreemjuustu, spargli ja hernestega

Suru tainas lahtikäiva pirukavormi põhja ja ääretele. Pane rohelised herned kaussi ja vala peale kuum vesi. Paari minuti pärast nõruta herned.
 
Täidise jaoks klopi muna lahti, lisa kreemjuust, rõõsk koor ja ürdisegu. Sega ühtlaseks, maitsesta soola-pipraga. Vala täidis taignale. Aseta peale spargivarred ja puista üle roheliste hernestega.
 
Küpseta eelsoojendatud 200-kraadises ahjus 25 minutit kuni täidis on hüübinud ja pirukaservad krõbedaks küpsenud.
 

Autor: Liisi Laanemäe
 
liisil.blogspot.com
Tagasi