Valmistamise Aeg:

kuni 60 minutit

Raskustase:

Lihtne
Print versioon Saada sõbrale

4 portsjoni kohta

Koostisained

1 sibul
4 porgandit
2,5 dl odrakruupe
1,5 dl kuiva valget veini
1 l kuuma köögiviljapuljongit
poole sidruni mahl
75 g riivitult Itaalia tüüpi kõva juust Synnove Itaallane 150g
praadimiseks õli

Porgandiorsotto

Haki sibul ja riivi porgandid peene riiviga. Kuumuta pannil õli, hauta sibulat ja porgandit madalal kuumusel 10 minutit. Pese kruubid voolava vee all ja lisa pannile. Kuumuta paar minutit. Tõsta pliidi kuumust, vala juurde vein ja lase aurustuda. Vala pannile niipalju kuuma puljongit, et kruubid oleksid kaetud. Lase keskmisel kuumusel haududa. Kui puljong on peaaegu imendunud, lisa taas paar kulbitäit puljongit. Jätka puljongi lisamist, kuni kruubid on pehmeks haudunud, aeg-ajalt orsottot segades. Kui kruubid on valmis, sega juurde sidruni mahl ja riivitud juust (veidi juustu jäta serveerimiseks). Serveeri kohe. Serveerimisel puista peale ülejäänud juust. Head isu!

Autor: Liisi Laanemäe
 
liisil.blogspot.com
Tagasi