Valmistamise Aeg:

kuni 30 minutit + 45 minutit ahjus

Raskustase:

Keskmine
Print versioon Saada sõbrale

12 portsjoni kohta

Koostisained

Piruka põhi:
200g kaerajahu
näpuotsatäis soola
75g juustu Synnove Itaallane
100g külma võid
2spl külma vett
Täidis:
1 väiksem porru
2 porgandit
1 väiksem suvikõrvits
Peotäis kirss-tomateid
2 muna
400ml vahukoort
100g juustu FindenOst
1slp hakitud tüümiani
1tl mahedat sinepit
Soola ja musta pipart
Katteks:
50g juustu Synnove Itaallane
praadimiseks õli

Suussulav köögiviljapirukas Synnove Itaallase ja FindenOst'iga

Köögiviljapirukas valmista nii: 

Piruka põhi: 

Riivi Synnove Itaallane peene riiviga. Sega riivitud juust ja sool kaerajahu hulka ning haki juurde külm või. Näpi ühtlaseks puruks. Lisa külm vesi, mätsi tainas pallks ja tõsta 30 minutiks külmkappi.
Suru tainas 24cm pirukavormi põhja ja äärtele.

Enne ahju panemist torka põhja sisse kahvliga augud. Küpseta 180-kraadises ahjus 10 minutit. Tõsta jahtuma.  

Täidis: 
Tükelda porru, riivi jämedalt porgandid ja suvikõrvits. Kuumuta pannil veidi õli, lisa köögiviljad ja hauta mõni minut. Lase segul veidi jahtuda. 
Klopi munad lahti, lisa vahukoor ja riivitud FindenOst. Lisa tüümian ja sinep ning maitsesta julgelt soola-pipraga. 

Tõsta praetud köögiviljasegu eelküpsetatud pirukapõhjale ja vala peale kooresegu. Aseta peale kirss-tomatid ja puista üle riivitud Synnove Itaallase juustuga. 

Küpseta 180-kraadises ahjus 45 minutit. Enne lahtilõikamist lase pirukal jahtuda ja taheneda. 


Head nautimist! 

Tagasi