Vali kategooria

Raskustase:

Keskmine

Valmistamise Aeg:

45 minutit, külmas 1h

8 portsjoni kohta

Koostisained

PÕHI:
100 g võid
100 g valget šokolaadi
2 muna
75 g suhkrut
130 g jahu
KREEM:
2 pakki Kreemjuust kitsepiimast 150g
200 ml vahukoort
2 spl suhkrut
1 spl sidrunimahla
VAARIKATARRETIS:
2 želatiinilehte
2 dl vett
2 spl suhkrut
300 g vaarikaid

Vaarikatort Kreemjuustuga Kitsepiimast

Lausa lummav kooslus

Põhi: 
Sulata potis või. Eemalda pott tulelt, lisa juurde tükeldatud valge šokolaad, kata kaanega ja jäta sulama. Sega ühtlaseks ja jäta jahtuma. Vahusta munad suhkruga. Nirista munavahu hulka või-šokolaadisegu. Sõelu juurde jahu. Sega ühtlaseks. Vala 24-cm läbimõõduga lahtikäivasse küpsetuspaberiga kaetud koogivormi. Küpseta 180-kraadises ahjus 20 minutit. Võta koogipõhi ahjust ja lase koogivormis täielikult jahtuda.

Kreem: 
Vahusta kitsekreem ja vahukoor suhkruga kohevaks. Lisa sidrunimahl. Tõsta kreem jahtunud koogipõhjale, aja ühtlaselt laiali. Tõsta kook 1 tunniks külmkappi tahenema.

Vaarikatarretis: 
Aseta želatiinilehed 5 minutiks külma vette ligunema. Kuumuta potis vesi ja suhkru ning sega kuni suhkur on sulanud.  Pigista želatiinilehed kuivemaks, tõsta kuuma vett ja sega kuni želatiin on sulanud. Jäta vedelik jahtuma. Laota vaarikad kreemjuustule. Tõsta supilusikaga ettevaatlikult želatiinisegu vaarikatele. Kata tort toidukilega ja tõsta 2 tunniks külmkappi.

Head nautimist!