Vali kategooria

Raskustase:

Lihtne

Valmistamise Aeg:

Valmistamine 15 min + 15 min ahjus

4 portsjoni kohta

Koostisained

100g ciabatta saia
500 g erinevaid tomateid
2 lühikest kurki
1 väike punane sibul
1-2 spl oliive
Peotäis basiilikulehti
1 pakk Mozzarella pühvlipiimast 125g
Kaste:
5 spl oliivõli
2 spl õunaäädikat
0,25 tl purustatud küüslauku
Soola
Pipart

Panzanella salat

Populaarne Toskaana saia-tomatisalat

Rebi ciabatta suupärasteks tükkideks. Laota ahjuplaadile, nirista peale oliivõli ja rösti 180-kraadises ahjus 10-15 minutit kuni saiatükid on kuldsed. Jäta jahtuma.

Tükelda tomatid ja vala koos eraldunud tomatimahlaga kaussi. Puista peale veidi soola, et tomatitest rohkem mahla eralduks. Lisa viilutatud kurk, õhukeselt viilutatud punane sibul, poolitatud oliivid , basiilikulehed ja jahtunud saiatükid. Sega kokku kastmekomponendid, vala salatile. Lase 20 minutit maitsestuda. Aseta salatile pühvlimozzarella, jahvata peale veidi musta pipart ja meresoola ning serveeri.

Head nautimist!