Raskustase:

Keskmine

Valmistamise Aeg:

ettevalmistus 15min + küpsetamine 40min

5 portsjoni kohta

Koostisained

500 g kodust hakklihasegu
1 sibul
2 küüslauguküünt
1 porgand
1 sellerivars
400 g purustatud tomateid
2 spl tomatipastat
400 ml kuuma puljongit
1 sl kuivatatud punet
1 tl paprikapulbrit
Soola
Musta pipart
150 g kitsepiima kreemjuustu
9-10 tk (150 g) lasanjeplaati
150 g Synnove Itaallast (riivituna)
Praadimiseks õli

Ühe poti lasanje

Väikese vimpkaga traditsiooniline Itaalia pastaroog

Kuumuta potis õli, pruunista hakkliha.
Haki sibul ja küüslauk, riivi jämeda riiviga porgand, tükelda seller. Lisa köögiviljad hakklihale,  lase mõni minut haududa. Lisa purustatud tomatid, tomatipasta, kuum puljong, maitseained ja lase keeda 15 minutit kuni kaste on pisut kokku keenud. Sega hulka 2 spl kreemjuustu. Murra lasanjeplaadid 3-4 tükiks, sega tükid kastme hulka nii et kõik plaadid oleksid kastmega kaetud. Lase madalal tulel podiseda 30 minutit kuni lasanjeplaadid on pehmeks keenud.
Tõsta lusikaga portsudena peale ülejäänud kreemjuust. Puista peale ohtralt riivitud juustu. Kata pott kaanega ja lase juustul sulada või tõsta pott ahju ja küpseta grill-režiimil 10 minutit kuni juust muutub kuldseks.