Vali kategooria

Raskustase:

Keskmine

Valmistamise Aeg:

30 minutit + ahjus 10 minutit

5 portsjoni kohta

Koostisained

1 kg tomateid
2 sibulat
4 küüslauguküünt
Veidi oliivõli
Värsket või kuivatatud tüümiani
500 ml kuuma vett
150 g Itaalia tüüpi kõva juust Synnove Itaallane 150g
Krõbedad ürdi-juustusaiad:
1 ciabatta
150 g toasooja Kreemjuust kitsepiimast 150g
2 spl riivitud juustu Synnoe Itaallane
Peotäis ürte (basiilik, petersell, tüümian)
Veidi soola

Üleküpsetatud tomatisupp juustuga ja krõbeda ürdi-juustusaiaga

Puhasta köögiviljad. Lõika tomatid ja sibulad veerandiks. Purusta küüslauk noaseljaga. Tõsta köögiviljad ahjuplaadile, nirista peale oliivõli ja puista peale tüümian. Küpseta 180-kraadises ahjus 30 minutit. Võta köögiviljad ahjust ja tõsta ettevaatlikult potti. Purusta saumikseriga. Lisa vesi.
Riivi juust ja lisa peotäis juustu supile, ülejäänu tõsta kõrvale. Maitsesta supp soola, pipra ja veidikese suhkruga. Kuumuta supp uuesti keemiseni ja sega kuni juust on sulanud. Kontrolli maitsestust. Tõsta supp kuumakindlatesse kaussidesse. Raputa igasse kaussi supi peale riivjuustu. Tõsta supikausid ahjuplaadile ja küpseta ahjus grillrežiimil kuni juust on sulanud.

Ürdisaiade valmistamiseks sega toasoe toorjuust, riivitud juust ning peeneks hakitud ürdid. Maitsesta soolaga. Määri ürdi-toorjuustusegu saiaviiludele ja küpseta ahjus grill-reziimil kuni juust on sulanud ja saiad servast kenasti krõbedad. Serveeri kohe.

Mõnusat nautimist!