Vali kategooria

Raskustase:

Keskmine

Valmistamise Aeg:

kuni 60 minutit

4 portsjoni kohta

Koostisained

Lihapallid:
500 g kodust hakklihasegu
1 väike sibul
1 dl riivsaia
100 g hapukoort
1 muna
½ tl jahvatatud muskaatpähklit
Soola ja musta pipart
Praadimiseks õli
Kastmeks:
2 spl jahu
0,5 dl kuuma veisepuljongit
150 g Pruun juust Gudbrand 480g
1 dl rõõska koort
Serveerimiseks tilli või peterselli

Lihapallid Gudbrandi juustukastmes

Kui Karlsson oleks norrakas, siis just see oleks tema lemmikroog.

Pane kaussi hakkliha, peeneks hakitud sibul, riivsai, hapukoor, muna, maitsesta muskaatpähkli, soola ja pipraga. Sõtku korralikult läbi. Vormi märgade käte abil lihapallid. Kuumuta pannil õli ja prae lihapallid igast külgest pruuniks ja tõsta kõrvale. 
Lisa pannile jahu ja pruunista. Vala peale kuum puljong. Murenda juust väiksemateks tükkideks ja lisa kastmesse, sega kuni juust on sulanud. Lisa rõõsk koor. Tõsta lihapallid tagasi kastmesse ja lase kaste korraks keema. Serveerimisel puista peale värsket tilli või peterselli. Serveeri kartulipudruga.

Head isu!