Raskustase:
KeskmineValmistamise Aeg:
kuni 60 minutit
4 portsjoni kohta
Koostisained |
|
Lihapallid: | |
500 g kodust hakklihasegu | |
1 väike sibul | |
1 dl riivsaia | |
100 g hapukoort | |
1 muna | |
½ tl jahvatatud muskaatpähklit | |
Soola ja musta pipart | |
Praadimiseks õli | |
Kastmeks: | |
2 spl jahu | |
0,5 dl kuuma veisepuljongit | |
150 g | Pruun juust Gudbrand 480g |
---|---|
1 dl rõõska koort | |
Serveerimiseks tilli või peterselli |
Lihapallid Gudbrandi juustukastmes
Kui Karlsson oleks norrakas, siis just see oleks tema lemmikroog.
Pane kaussi hakkliha, peeneks hakitud sibul, riivsai, hapukoor, muna, maitsesta muskaatpähkli, soola ja pipraga. Sõtku korralikult läbi. Vormi märgade käte abil lihapallid. Kuumuta pannil õli ja prae lihapallid igast külgest pruuniks ja tõsta kõrvale.
Lisa pannile jahu ja pruunista. Vala peale kuum puljong. Murenda juust väiksemateks tükkideks ja lisa kastmesse, sega kuni juust on sulanud. Lisa rõõsk koor. Tõsta lihapallid tagasi kastmesse ja lase kaste korraks keema. Serveerimisel puista peale värsket tilli või peterselli. Serveeri kartulipudruga.
Head isu!
Lisa pannile jahu ja pruunista. Vala peale kuum puljong. Murenda juust väiksemateks tükkideks ja lisa kastmesse, sega kuni juust on sulanud. Lisa rõõsk koor. Tõsta lihapallid tagasi kastmesse ja lase kaste korraks keema. Serveerimisel puista peale värsket tilli või peterselli. Serveeri kartulipudruga.
Head isu!