Raskustase:
LihtneValmistamise Aeg:
kuni 90 minutit
4 portsjoni kohta
Koostisained |
|
6 tk | suurt sibulat |
---|---|
50 g | võid |
1 tl | pruuni suhkrut |
0,5 tl | soola |
musta pipart | |
1 tl | kuivatatud tüümiani |
1 sl | jahu |
1 dl | õlut |
1 l | kuuma puljongit |
8 tk | ciabattaviilu |
100 g | Pikantne juust 100g |
Õllene sibulasupp pikantsete juustusaiadega
Koori ja viiluta sibulad õhukeselt. Kuumuta paksupõhjalises potis või, lisa sibulad, suhkur, sool, veidi pipart, tüümian ja hauta madalal kuumusel pehmeks (ca 20 minutit). Raputa sibulatele jahu, sega läbi. Lisa õlu, keeda 5 minutit, et alkohol eralduks. Vala peale kuum puljong, keeda madalal tulel 1 tund. Vajadusel maitsesta soola-pipraga.
Tõsta supp kuumakindlatesse kaussidesse. Aseta supile saiaviilud, puista peale ohtralt väikesteks kuubikuteks hakitud pikantset juustu. Grilli 220-kraadises ahjus kuni juustusaiad on kuldpruunid. Tõsta kuumas kausid ettevaatlikult ahjust välja ja serveeri.
Autor: Liisi Laanemäe