Raskustase:
Keskmine
4 portsjoni kohta
Koostisained |
|
KARTULISALAT: | |
4 keskmise suurusega värsket kartulit | |
väiksem punt rukolat | |
4 redist | |
25 g juustu Synnove Itaallane | |
peotäis kuusevõrseid | |
RUKOLAPESTO: | |
väiksem punt rukolat | |
1 sl röstitud mandleid | |
40 g riivitud juustu Synnove Itaallane | |
0,5 dl oliivõli | |
soola |
Kartulisalat rukolapestoga
Värsketest kartulitest valmistatud salat Synnove Itaallase juustuga. Serveeri koos rukolapestoga.
Kartulisalat rukolapestoga valmista nii:
Pese kartulid hoolega puhtaks (värskeid kartuleid ei ole vaja koorida) ja pane soolaga maitsestatud keevasse vette ning keeda pehmeks. Nõruta ja lase veidi jahtuda.
Pesto jaoks pane rukola, mandlid ja riivitud juust köögikombaini ning purusta. Nirista juurde oliivõli ja maitsesta soolaga (kui pesto tundub liiga paks, lisa veidi vett).
Tükelda kartulid ja viiluta redised, pane koos rukolalehtedega kaussi. Sega juurde 1-2 spl rukolapestot (ülejäänud pestot võid säilita külmkapis). Puista peale juustulaastud ja kuusevõrsed.
Retsepti valmistas: Liisi Laanemäe
http://liisil.blogspot.com.ee/