Raskustase:
LihtneValmistamise Aeg:
kuni 90 minutit
6 portsjoni kohta
Koostisained |
|
Rukkikuklid, 12 tk: | |
2,5 dl | rukkijahu |
---|---|
2,5 dl | täisteranisujahu |
1 pakk | kuivpärmi |
0,5 tl | soola |
3 dl | käesooja vett |
2 sl | suhkrusiirupit |
2 sl | õli |
Röstitud köömnetega kreemjuust: | |
150 g | Kreemjuust kitsepiimast 150g |
1 tl | köömneid |
Rukkikuklid kitsepiima kreemjuustu ja röstitud köömnetega
Sega käesoe vesi õli ja siirupiga. Lisa hulka omavahel segatud kuivained ja töötle ühtlaseks tainaks. Kata kauss rätikuga ja lase soojas kohas kerkida tund aega.
Kummuta tainas jahusele lauale, vormi kangiks ning lõika 12 tükiks. Vormi tükid kukliteks ja tõsta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Kata rätikuga ja lase veel 20 minutit kerkida.
Seejärel lapi taignaplaat kolmeks kokku ja rulli uuesti iga plaat lahti umbes 0,5 cm paksuseks.
Piserda kukleid sooja veega. Küpseta 220-kraadises ahjus 10-12 minutit.
Rösti köömneid kuumal pannil mõni minut. Lase veidi jahtuda ja sega köömned toasooja kreemjuustuga.
Autor: Liisi Laanemäe