Valmistamise Aeg:
kuni 90 minutit|
12 portsjoni kohta
Koostisained |
|
| Põhi: | |
| 200 g | jahu |
|---|---|
| 100 g | külma võid |
| 0,25 tl | soola |
| 1 tk | muna |
| Täidis: | |
| 2 tk | muna |
| 300 g | Kreemjuust kitsepiimast 150g |
| 200 ml | rõõska koort |
| soola-pipart | |
| 2 tk | hakitud tüümiani |
| 200 g | kirsstomateid |
Tomati-kitsepiimakreemjuustupirukas
Põhja jaoks pane kõik ained köögikombaini ja purusta ühtlaseks. Suru tainas võitatud 24-cm läbimõõduga pirukavormi põhja ja äärtele. Torka kahvliga põhja sisse augud. Tõsta vorm 30 minutiks külmakappi tahenema. Eelküpseta põhja 200-kraadises ahjus 15 minutit.
Täidise jaoks klopi munad kausis kahvliga lahti. Lisa toasoe kreemjuust ja rõõsk koor. Maitsesta soola-pipra ja hakitud tüümianiga. Vala täidis eelküpsetatud põhjale. Tõsta täidisesse kirsstomatid. Küpseta 200-kraadises ahjus 25-30 minutit kuni täidis on hüübinud ja pirukas pealt kenasti pruunistunud.
Autor: Liisi Laanemäe