Raskustase:
KeskmineValmistamise Aeg:
1 h 40 min + 20 min ahjus
16 portsjoni kohta
Koostisained |
|
Tainas: | |
12 g kuivpärmi | |
600 g nisujahu | |
0,25 tl soola | |
4 dl piima (käesooja) | |
200 g võid (toasooja) | |
Täidis: | |
1 dl tomatipastat | |
2 sl kuivatatud maitseainesegu (basiilik, pune) | |
100 g sinki (tükeldatud) | |
Pizzariiv Synnove 200g | |
Määrimiseks muna |
Pizzarullid
Mõnusaks vahepalaks
Sega kuivpärm ja 200 g jahu. Lisa sool ja suhkur. Lisa piim, sega läbi. Lisa veel pool jahust, sõtku korralikult läbi. Lisa pehme või, jätka sõtkumist ning lisa niipalju jahu kuni saad pehme ja elastse taigna. Kata kauss puhta rätikuga ja lase soojas kohas tund aega kerkida.
Kui tainas on kahekordseks kerkinud, kummuta tainas jahusele lauale. Rulli tainas 1 cm paksuseks ristkülikuks. Määri tainale tomatipasta, puista peale maitseainesegu, singitükid ja raputa üle riivjuustuga. Keera tainas pikemast servast rulli ja lõika 2 cm paksused viilud. Tõsta rullid küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Pintselda pealt lahtiklopitud munaga. Küpseta 200-kraadises ahjus 20 minutit.
Kui tainas on kahekordseks kerkinud, kummuta tainas jahusele lauale. Rulli tainas 1 cm paksuseks ristkülikuks. Määri tainale tomatipasta, puista peale maitseainesegu, singitükid ja raputa üle riivjuustuga. Keera tainas pikemast servast rulli ja lõika 2 cm paksused viilud. Tõsta rullid küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Pintselda pealt lahtiklopitud munaga. Küpseta 200-kraadises ahjus 20 minutit.