Raskustase:
KeerulineValmistamise Aeg:
kuni 90 minutit
4 portsjoni kohta
Koostisained |
|
100 g | külma võid |
---|---|
200 g | nisujahu |
soola | |
2-3 sl | külma vett |
100 g | suitsupeekonit |
1 tk | porru |
100 g | Pikantne juust 100g |
400 ml | rõõska koort |
1tk | muna |
soola-pipart |
Peekoni-porruquiche pikantse juustuga
Sega jahu soolaga. Lisa või ja näpi purutaoliseks massiks. Lisa supilusika kaupa külma vett. Suru tainas 24 cm läbimõõduga vormi ja aseta 30 minutiks külmakappi. Eelküpseta taignapõhja 200-kraadises ahjus 10 minutit.
Tükelda suitsupeekon. Puhasta porru, viiluta. Kuumuta pannil veidi õli, lisa peekonitükid, prae kergelt läbi. Lisa porru, hauta pehmeks. Viimasena sega hulka väikesteks tükkideks lõigatud juust. Vala peekoni-porrusegu eelküpsetatud põhjale. Klopi muna kergelt lahti, lisa rõõsk koor, maitsesta soola-pipraga. Vala peekonisegule.
Küpseta 200-kraadises ahjus 20 minutit.
Autor: Liisi Laanemäe
liisil.blogspot.com
Autor: Liisi Laanemäe