Raskustase:
KeskmineValmistamise Aeg:
Juustukarask 1h, Röstsibulamääre 30min + 1h külmas
6 portsjoni kohta
Koostisained |
|
JUUSTUKARASK: | |
2 muna | |
200 g täistera kaerajahu | |
100 g nisujahu | |
1 tl söögisoodat | |
0,5 tl soola | |
1 sl mett | |
3 dl keefiri | |
100 g riivitud juustu FindenOst | |
RÖSTSIBULAMÄÄRE: | |
4 sibulat | |
veidi soola | |
paar tüümianioksa | |
1 sl Worchesteri kastet | |
50 g riivitud juustu Synnove Itaallane | |
200 g maitsetamata toorjuustu | |
praadimiseks õli |
Juustukarask röstsibulamäärdega
Kaerajahust valmistatud karask, millesse on lisatud FindenOst'i juust. Serveeri koos juustuse röstsibulamäärdega.
Juustukarask valmista nii:
Klopi munad kausis lahti. Lisa munadele omavahel segatud kaerajahu, nisujahu, sooda ja sool. Sega juurde mesi, keefiri ja viimasena riivitud juust. Kummuta tainas võitatud keeksivormi. Küpseta 180-kraadises ahjus 45 minutit või kuni karaski sisse torgatud puutikk jääb puhtaks.
Röstsibulamääre valmista nii:
Poolita sibulad ja viiluta õhukeselt. Kuumuta pannil õli ja hauta sibulaid koos veidikese soolaga 15 minutit kuni sibulad on karamellistunud. Lisa tüümianilehed, Worchesteri kaste ning riivitud juust ning sega kuni juust on sulanud. Lase veidi jahtuda ja sega hulka toorjuust. Vajadusel maitsesta soolaga. Lase 1 tund külmas maitsestuda.
Retsepti valmistas: Liisi Laanemäe http://liisil.blogspot.com.ee/