Vali kategooria

Raskustase:

Keskmine

Valmistamise Aeg:

Juustukarask 1h, Röstsibulamääre 30min + 1h külmas

6 portsjoni kohta

Koostisained

JUUSTUKARASK:
2 muna
200 g täistera kaerajahu
100 g nisujahu
1 tl söögisoodat
0,5 tl soola
1 sl mett
3 dl keefiri
100 g riivitud juustu FindenOst
RÖSTSIBULAMÄÄRE:
4 sibulat
veidi soola
paar tüümianioksa
1 sl Worchesteri kastet
50 g riivitud juustu Synnove Itaallane
200 g maitsetamata toorjuustu
praadimiseks õli

Juustukarask röstsibulamäärdega

Kaerajahust valmistatud karask, millesse on lisatud FindenOst'i juust. Serveeri koos juustuse röstsibulamäärdega.


Juustukarask valmista nii:
Klopi munad kausis lahti. Lisa munadele omavahel segatud kaerajahu, nisujahu, sooda ja sool. Sega juurde mesi, keefiri ja viimasena riivitud juust. Kummuta tainas võitatud keeksivormi. Küpseta 180-kraadises ahjus 45 minutit või kuni karaski sisse torgatud puutikk jääb puhtaks. 

Röstsibulamääre valmista nii: 
Poolita sibulad ja viiluta õhukeselt. Kuumuta pannil õli ja hauta sibulaid koos veidikese soolaga 15 minutit kuni sibulad on karamellistunud. Lisa tüümianilehed, Worchesteri kaste ning riivitud juust ning sega kuni juust on sulanud. Lase veidi jahtuda ja sega hulka toorjuust. Vajadusel maitsesta soolaga. Lase 1 tund külmas maitsestuda.

Retsepti valmistas: Liisi Laanemäe
http://liisil.blogspot.com.ee/