Raskustase:
LihtneValmistamise Aeg:
kuni 90 minutit
4 portsjoni kohta
Koostisained |
|
PÄRMITAIGEN | |
400 g | jahu |
---|---|
15 g | suhkrut |
40 g | võid |
1 tk | muna |
20 g | pärmi |
5 g | soola (1tl) |
150 g | vett |
TÄIDIS | |
100 g | Itaalia tüüpi kõva juust Synnove Itaallane 150g |
100 g | Pizzariiv Synnove 200g |
200 g | (suitsu)sinki |
- | majoneesi |
Parmesani-singi pärg
Lahusta pärm käesoojas vees. Sõelu jahu kaussi lisades sool, suhkur, muna, pärmivesi ja toasoe või. Sõtku ühtlaseks, et taigen käte ja kausi küljest lahti lööks. Raputa kergelt üle jahuga ja lase soojas niiskes kohas rätiku all tunnike kerkida.
Täidise valmistamiseks haki sink ja pane kõrvale. Riivi parmesani juust. Lisa riivitud juustudele nii palju majoneesi, et saaksid mõnusa määritava pastataolise massi.
Kui taigen on kerkinud, sõtku kergelt läbi ja rulli ca 1 cm paksuseks ristkülikuks.
Määri peale juustupasta, laota ühtlaselt peale sink ja voldi kolmeks kokku. Suru käega taignarulli lapikuks ja õhemaks, et õhk välja läheks. Lase 10 minutit puhata!
Lõika kolmeks ja punu patsi, nii et lahtilõigatud osa jääks patsi peale. Vormi ümmarguseks pärjaks, punudes otsad omavahel kokku.
Lase 15 minutit rätiku all kerkida, määri munaga ja küpseta 190 kraadises ahjus kuldseks (ca 20-25 minutit). Sobib serveerida ka külmalt.
Autor: Kätrin Maidla
k2trinkokkab.blogspot.com