Raskustase:
KeerulineValmistamise Aeg:
kuni 45 minutit
6 portsjoni kohta
Koostisained |
|
300 g suvikõrvitsat | |
250 g pehmet tofut | |
125 ml sojajogurtit | |
50 g puravikke (võivad olla külmutatud) | |
50 g mugulsibulat | |
2 küüslauguküünt | |
15 g kookosrasva | |
1 sl tahini´t ehk seesamipastat | |
15 g maisitärklist | |
1 tl sinepit | |
200 g vegan juustu | Nature&Moi vegan võilevakate, klassikaline 200g |
---|---|
soola, pipart |
Suvikõrvitsapirukas tofu ja taimse juustuga
Gluteeni-, piima- ja munavaba vegan pirukas
Eelkuumuta ahi 200 kraadini. Koori ja tükelda mugulsibul ning küüslauk. Kuumuta sibul pannil kookosrasvas, kuni see on klaasjas. Lisa küüslauk, ning kuumuta veel kergelt. Tükelda puravikud ning prae pannil ilma rasvaineta. Kuumuta kuni suurem osa vedelikust on aurustunud. Riivi suvikõrvits ning pane sõelale 10 minutiks nõrguma, liigse vee eemaldamiseks pigista veel käte vahel kuivemaks. Püreesta saumikseri abil pehme tofu ning sojajogurt ühtlaseks massiks. Lisa hakitud murulauk ning kõik ülejäänud komponendid. Maitsesta sinepi, soola ja pipraga ning sega korralikult läbi, vala pirukas 24 cm läbimõõduga, küpsetuspaberiga kaetud ahjuvormi, kata pealt taimse juustu viiludega ning küpseta umbes 20-30 minutit.
Retsept Stockmann Delicatess kokkadelt.
Retsept Stockmann Delicatess kokkadelt.