Raskustase:
KeskmineValmistamise Aeg:
kuni 90 minutit
12 portsjoni kohta
Koostisained |
|
Põhi: | |
600 g | nisujahu |
---|---|
200 g | täistera nisujahu |
12 g | kuivpärmi |
1tl | peenikest meresoola |
1 tl | suhkrut |
600 ml | käesooja vett |
Kate: | |
1 tk | punane sibul |
1 tk | paprika |
250 g | toorsinki |
1 tk | väike purk konservananassi |
100 g | musti kivideta oliive |
200 g | Pizzariiv Synnove 200g |
praadimiseks õli |
Pitsa toorsingi ja Pizzariiviga
Sega omavahel jahud ja seejärel kuivpärmi, soola ja suhkruga. Lisa vähehaaval juurde vesi. Sõtku kuni saad ühtlase elastse taigna, vajadusel lisa nisujahu. Vormi tainas palliks, kata kauss puhta rätikuga ja tõsta sooja kohta kerkima. Lase 1 tund kerkida või kuni tainas on kahekordseks kerkinud.
Samal ajal valmista kaste. Selleks kuumuta pannil veidi õli, lisa tükeldatud küüslauk. Lisa purustatud tomatid, kuivatatud tüümian ja basiilik, suhkur, maitsesta soola-pipraga. Lase 10 minutit madalal kuumusel podiseda. Võta pann pliidilt ja tõsta kõrvale. Katte jaoks kuumuta pannil veidike õli ja prae viilutatud sibul ja paprika madalal kuumusel pehmeks. Tõsta kõrvale. Rulli tainas ahjuplaadi suuruseks või kaheks 24-cm läbimõõduga kettaks, jättes servad pisut paksemad. Tõsta tainas küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile või ümaratesse lahtikäivatesse koogivormidesse. Määri taignale tomatikaste. Laota peale praetud sibula-paprikaviilud. Tõsta peale toorsingi viilud, jättes mõned viilud alles, et neid hiljem kattes kasutada. Laota peale tükeldatud ananass ja poolitatud oliivid. Puista peale riivjuust. Lõika allesjäänud toorsingi viilud väiksemateks tükkideks ja laota riivjuust peale.
Küpseta 200-kraadises ahjus kõige madalamal siinil 20 minutit.
Autor: Liisi Laanemäe