Vali kategooria

Valmistamise Aeg:

kuni 90 minutit

12 portsjoni kohta

Koostisained

Põhi:
200 gjahu
100 gkülma võid
0,25 tlsoola
1 tkmuna
Täidis:
2 tkmuna
300 gKreemjuust kitsepiimast 150g
200 mlrõõska koort
soola-pipart
2 tkhakitud tüümiani
200 gkirsstomateid

Tomati-kitsepiimakreemjuustupirukas

Põhja jaoks pane kõik ained köögikombaini ja purusta ühtlaseks. Suru tainas võitatud 24-cm läbimõõduga pirukavormi põhja ja äärtele. Torka kahvliga põhja sisse augud. Tõsta vorm 30 minutiks külmakappi tahenema. Eelküpseta põhja 200-kraadises ahjus 15 minutit.
 
Täidise jaoks klopi munad kausis kahvliga lahti. Lisa toasoe kreemjuust ja rõõsk koor. Maitsesta soola-pipra ja hakitud tüümianiga. Vala täidis eelküpsetatud põhjale. Tõsta täidisesse kirsstomatid. Küpseta 200-kraadises ahjus 25-30 minutit kuni täidis on hüübinud ja pirukas pealt kenasti pruunistunud.
 

Autor: Liisi Laanemäe
 
liisil.blogspot.com