Valmistamise Aeg:
kuni 45 minutit
10 portsjoni kohta
Koostisained |
|
400 g | pärmi-lehttainast |
---|---|
1 tk | muna |
300 g | Kreemjuust kitsepiimast 150g |
200 g | rõõska koort |
1 tl | kuivatatud ürdisegu Provence |
soola-pipart | |
75 g | noori sparglivarsi |
0,5 dl | külmutatud rohelisi herneid |
Kevadine pirukas kitsepiima kreemjuustu, spargli ja hernestega
Suru tainas lahtikäiva pirukavormi põhja ja ääretele. Pane rohelised herned kaussi ja vala peale kuum vesi. Paari minuti pärast nõruta herned.
Täidise jaoks klopi muna lahti, lisa kreemjuust, rõõsk koor ja ürdisegu. Sega ühtlaseks, maitsesta soola-pipraga. Vala täidis taignale. Aseta peale spargivarred ja puista üle roheliste hernestega.
Küpseta eelsoojendatud 200-kraadises ahjus 25 minutit kuni täidis on hüübinud ja pirukaservad krõbedaks küpsenud.
Autor: Liisi Laanemäe