Raskustase:
LihtneValmistamise Aeg:
kuni 60 minutit
8 portsjoni kohta
Koostisained |
|
Põhi: | |
3 dl | jahu |
---|---|
125 g | toasooja võid |
1 dl | suhkrut |
Täidis: | |
3 | muna |
250 g | hapukoort |
3 sl | heledat muscavado suhkrut |
0,75 tl | jahvatatud kardemoni |
3 | pirni |
150 g | {[product:65]} |
2 sl | mett |
Magus pirnipirukas lehmapiima Camembert juustuga
Hõõru toasoe või jahu ja suhkruga purutaoliseks massika. Suru tainas 20x30 cm pirukavormi. Torka taignasse kahvliga augud ja küpseta 225-kraadises ahjus 10 minutit.
Täidise jaoks sega lahtiklopitud munad hapukoorega, lisa suhkur ja kardemon. Vala täidis eelküpsetatud pirukapõhjale ja lao peale õhukesteks viiludeks lõigatud pirn. Laota peale Camembert juustu viilud ja nirista peale mesi.
Küpseta 200-kraadises ahjus 20-25 minutit või kuni täidis on hüübinud. Enne serveerimist lase veidi jahtuda.
Autor: Liisi Laanemäe