Valmistamise Aeg:
kuni 90 minutit
18 portsjoni kohta
Koostisained |
|
Tainas: | |
1 pk | kuivpärmi |
---|---|
400 g | jahu |
3 dl | käesooja piima |
100 g | võid |
2 spl | suhkrut |
0,5 tl | soola |
0,75 tl | jahvatatud kardemoni |
määrimiseks 1 muna | |
Toorjuustukreem: | |
150 g | Toorjuust mascarpone 500g |
150 ml | rõõska koort |
15 sl | suhkrut |
150 g | riivitud martsipani |
kaunistamiseks tuhksuhkrut |
Vastlakuklid martsipani-toorjuustukreemiga
Sega kuivpärm ja pool jahukogusest. Lisa käesoe piim, sega ühtlaseks ja lase 30 minutit soojas kohas seista. Samal ajal sulata või, jäta jahtuma. Kui tainas on mullitama hakanud, lisa sulatatud või, suhkru, sool, kardemon ja ülejäänud jahu. Sõtku kuni tainas lööb kausi küljest lahti. Tõsta tainas 1 tunniks sooja kohta kerkima. Kummuta tainas jahusele lauale, sõtku tainas pikaks rulliks. Lõika noaga peopesa suurused tükid ja vormi need käte vahel kukliteks. Tõsta kuklid küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile, määri pealt lahtiklopitud munaga. Küpseta eelsoojendatud 200-kraadises ahjus 12-15 minutit.
Kreemi jaoks püreesta riivitud martsipan veidikeses rõõsa koorega. Vahusta teises kausis ülejäänud rõõsk koor suhkruga, sega hulka toasoe toorjuust ja martsipanipüree.
Lõika jahtunud kuklilt kaas pealt, uurista veidi sisu välja. Täida kuklid kreemiga, tõsta kaas uuesti peale, soovi korral raputa peale tuhksuhkrut.
Autor: Liisi Laanemäe