Raskustase:
KeerulineValmistamise Aeg:
kuni 60 minutit
10 portsjoni kohta
Koostisained |
|
500 g | porgandeid |
---|---|
100 g | võid |
4 tk | muna |
125 g | suhkrut |
150 g | jahu |
2 tl | küpsetuspulbrit |
1 tl | vaniljesuhkrut |
Kreem: | |
300 g | toasooja {[product:84]} |
150 g | hapukoort |
1 tk | sidruni riivitud koor |
2 sl | sidrunimahla |
3 sl | suhkrut |
1 tl | vaniljesuhkrut |
Peale 1 dl kookoshelbeid |
Kihiline porgandikook toorjuustukreemiga
Riivi porgandid peene riiviga. Sulata või ja jäta jahtuma. Klopi munad suhkruga lahti. Sega omavahel jahu, küpsetuspulber ja vaniljesuhkur. Lisa munavahule riivitud porgandid, sulavõi ja kuivained. Määri tainas ühtlase kihina küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Küpseta 200-kraadises ahjus 15 minutit.
Võta kook ahjust välja ja kummuta teisele küpsetuspaberile jahtuma. Jahtunud kook lõika neljaks tükiks. Kreemi jaoks sega omavahel kõik ained. Tõsta üks koogipõhi serveerimisalusele, määri peale ¼ kreemist. Jätka kuni saad 4-kihilise koogi, pealmiseks kihiks jääb toorjuustukreem. Peale puista kookoshelbeid.
Autor: Liisi Laanemäe