Raskustase:
KeerulineValmistamise Aeg:
kuni 90 minutit
10 portsjoni kohta
Koostisained |
|
Põhi: | |
200 g | digestive küpsiseid |
---|---|
75 g | võid |
Täidis: | |
4 tk | muna |
1 dl | suhkrut |
600 g | toorjuustu |
1 tl | vaniljeekstrakti |
1 dl | kookoshelbeid |
Sidrunikreem: | |
50 g | võid |
2 tk | muna |
0,5 dl | suhkrut |
1 tk | suure sidruni riivitud koor ja mahl |
Sidruni-kookose toorjuustukook
Purusta küpsised ja sega sulatatud võiga. Suru küpsisepuru küpsetuspaberiga kaetud 24-cm läbimõõduga lahtikäiva koogivormi põhja ja äärtele. Tõsta koogivorm täidise valmistamise ajaks külmkappi. Vahusta munad suhkruga. Lisa toasoe toorjuust, vaniljeekstrakt ja kookoshelbed. Vala täidis küpsisepõhjale. Küpseta eelsoojendatud ahjus 150 kraadi juures 40-45 minutit. Lase jahtuda.
Sidrunikreemi jaoks sulata kastrulis madalal kuumusel või. Vahusta muna suhkruga kohevaks vahuks, sega hulka riivitud sidruni koor ja mahl. Aja suuremas keedunõus vesi keema, reguleeri pliidikuumus minimaalseks. Vispelda munavaht sulavõi hulka, tõsta mõu keevaveeanumasse. Vispelda segu 5 minutit, kuni kreem pakseneb. Tõsta keedunõu kuumast veest välja ja aseta külma vette ja sega kuni kreem on jahtunud toatemperatuurile. Kata kook sidrunikreemiga.
Autor: Liisi Laanemäe