Raskustase:
LihtneValmistamise Aeg:
kuni 45 minutit
8 portsjoni kohta
Koostisained |
|
Põhi: | |
180 g | digestive küpsiseid |
---|---|
80 g | võid |
Täidis: | |
600 g | toorjuustu |
200 g | valget šokolaadi |
2 dl | rõõska koort |
1 tl | vaniljesuhkrut |
1 tk | sidrun |
Kate: | |
200 g | valget šokolaadi |
Valge šokolaadiga toorjuustukook
Sulata või ja lase veidi jahtuda. Purusta küpsised ja sega sulatatud võiga. Suru küpsisepuru küpsetuspaberiga vooderdatud 26-cm läbimõõduga lahtikäiva koogivormi põhja.
Riivi sidruni koor ja pigista välja mahl. Klopi toasoe toorjuust kohevaks, lisa sidruni mahl ja koor. Sulata šokolaad, lase veidi jahtuda. Sega sulanud šokolaad toorjuustu hulka. Vahusta rõõsk koor vaniljesuhkruga tugevaks vahuks ja sega ettevaatlikult šokolaadi-toorjuustusegu hulka. Vala segu koogivormi küpsisepõhjale. Tõsta kook külmkappi ja lase 2 tundi taheneda.
Sulata šokolaad, lase veidi jahtuda. Nirista šokolaad ettevaatlikult koogile. Lase vähemalt 4 tundi kuni üleöö külmkappi taheneda. Serveeri värskete marjade või marjakastmega.
Autor: Liisi Laanemäe