Raskustase:
Lihtne|
4 portsjoni kohta
Koostisained |
|
| 300 g | spagette |
|---|---|
| 150 g | suitsupeekonit |
| 1 tk | küüslauguküüs |
| 2 tk | munakollast |
| 75 g | Parmesani juust Parmigiano Reggiano 150g |
| riivitud muskaatpähklit | |
| musta pipart | |
Pasta Carbonara
Pane spagetid soolasesse vette keema. Samal ajal pane tükeldatud peekon ja küüslauk külmale kuivale pannile ja prae kuni peekon on krõbe. Klopi munakollased lahti, sega 2/3 riivitud juustuga. Maitsesta riivitud muskaatpähkli ja lisa julgelt musta pipart. Kurna pasta, kuid jäta alles kulbitäis pastakeeduvett. Kalla spagetid peekoni hulka, lisa munakollase-juustusega ja pastakeeduvesi. Sega kiiresti läbi ja serveeri kohe. Serveerimisel puista peale riivitud parmesani.
Autor: Liisi Laanemäe