Raskustase:
KeskmineValmistamise Aeg:
ettevalmistus 15min + küpsetamine 40min
5 portsjoni kohta
Koostisained |
|
500 g kodust hakklihasegu | |
1 sibul | |
2 küüslauguküünt | |
1 porgand | |
1 sellerivars | |
400 g purustatud tomateid | |
2 spl tomatipastat | |
400 ml kuuma puljongit | |
1 sl kuivatatud punet | |
1 tl paprikapulbrit | |
Soola | |
Musta pipart | |
150 g kitsepiima kreemjuustu | |
9-10 tk (150 g) lasanjeplaati | |
150 g Synnove Itaallast (riivituna) | |
Praadimiseks õli |
Ühe poti lasanje
Väikese vimpkaga traditsiooniline Itaalia pastaroog
Kuumuta potis õli, pruunista hakkliha.
Haki sibul ja küüslauk, riivi jämeda riiviga porgand, tükelda seller. Lisa köögiviljad hakklihale, lase mõni minut haududa. Lisa purustatud tomatid, tomatipasta, kuum puljong, maitseained ja lase keeda 15 minutit kuni kaste on pisut kokku keenud. Sega hulka 2 spl kreemjuustu. Murra lasanjeplaadid 3-4 tükiks, sega tükid kastme hulka nii et kõik plaadid oleksid kastmega kaetud. Lase madalal tulel podiseda 30 minutit kuni lasanjeplaadid on pehmeks keenud.
Tõsta lusikaga portsudena peale ülejäänud kreemjuust. Puista peale ohtralt riivitud juustu. Kata pott kaanega ja lase juustul sulada või tõsta pott ahju ja küpseta grill-režiimil 10 minutit kuni juust muutub kuldseks.
Haki sibul ja küüslauk, riivi jämeda riiviga porgand, tükelda seller. Lisa köögiviljad hakklihale, lase mõni minut haududa. Lisa purustatud tomatid, tomatipasta, kuum puljong, maitseained ja lase keeda 15 minutit kuni kaste on pisut kokku keenud. Sega hulka 2 spl kreemjuustu. Murra lasanjeplaadid 3-4 tükiks, sega tükid kastme hulka nii et kõik plaadid oleksid kastmega kaetud. Lase madalal tulel podiseda 30 minutit kuni lasanjeplaadid on pehmeks keenud.
Tõsta lusikaga portsudena peale ülejäänud kreemjuust. Puista peale ohtralt riivitud juustu. Kata pott kaanega ja lase juustul sulada või tõsta pott ahju ja küpseta grill-režiimil 10 minutit kuni juust muutub kuldseks.