Raskustase:
LihtneValmistamise Aeg:
kuni 60 minutit
4 portsjoni kohta
Koostisained |
|
1 sibul | |
4 porgandit | |
2,5 dl odrakruupe | |
1,5 dl kuiva valget veini | |
1 l kuuma köögiviljapuljongit | |
poole sidruni mahl | |
75 g riivitult | Itaalia tüüpi kõva juust Synnove Itaallane 150g |
---|---|
praadimiseks õli |
Porgandiorsotto
Haki sibul ja riivi porgandid peene riiviga. Kuumuta pannil õli, hauta sibulat ja porgandit madalal kuumusel 10 minutit. Pese kruubid voolava vee all ja lisa pannile. Kuumuta paar minutit. Tõsta pliidi kuumust, vala juurde vein ja lase aurustuda. Vala pannile niipalju kuuma puljongit, et kruubid oleksid kaetud. Lase keskmisel kuumusel haududa. Kui puljong on peaaegu imendunud, lisa taas paar kulbitäit puljongit. Jätka puljongi lisamist, kuni kruubid on pehmeks haudunud, aeg-ajalt orsottot segades. Kui kruubid on valmis, sega juurde sidruni mahl ja riivitud juust (veidi juustu jäta serveerimiseks). Serveeri kohe. Serveerimisel puista peale ülejäänud juust. Head isu!
Autor: Liisi Laanemäe
liisil.blogspot.com
Autor: Liisi Laanemäe