Raskustase:
LihtneValmistamise Aeg:
kuni 90 minutit|
4 portsjoni kohta
Koostisained |
|
| 15 tk | keskmise suurusega kartulit |
|---|---|
| vett | |
| 1 tk | sibul |
| 2 tk | küüslauguküünt |
| 2 sl | võid |
| 150 g | Itaalia tüüpi kõva juust Synnove Itaallane 150g |
| 400 ml | 10% kohvikoort |
| soola | |
| musta pipart | |
Juustukastmega kartulivorm
Koori kartulid, viiluta õhukeselt. Vala peale nii palju vett, et kartuliviilud oleksid kaetud. Jäta 15 minutiks seisma. Haki sibul ja küüslauk. Sulata pannil või ja hauta sibul-küüslauk pehmeks.
Riivi juust peene riiviga. Kuumuta potis koor, lisa sinep ja ¾ riivitud juustust. Maitsesta kaste soola ja pipraga.
Loputa kartulid. Vala praetud sibul-küüslauk ahjuvormi põhja. Lao kartuliviilud poolpüstiselt ahjuvormi. Vala peale juustukaste ja puista üle allesjäänud riivjuustuga. Kata ahjuvorm fooliumiga. Küpseta eelsoojendatud 200-kraadises ahjus 30 minutit, seejärel eemalda foolium ja küpseta veel 15-30 minutit kuni kartulid on pehmeks küpsenud ja juust peal pruunistunud.
Autor: Liisi Laanemäe