Raskustase:
LihtneValmistamise Aeg:
kuni 90 minutit
4 portsjoni kohta
Koostisained |
|
15 tk | keskmise suurusega kartulit |
---|---|
vett | |
1 tk | sibul |
2 tk | küüslauguküünt |
2 sl | võid |
150 g | Itaalia tüüpi kõva juust Synnove Itaallane 150g |
400 ml | 10% kohvikoort |
soola | |
musta pipart |
Juustukastmega kartulivorm
Koori kartulid, viiluta õhukeselt. Vala peale nii palju vett, et kartuliviilud oleksid kaetud. Jäta 15 minutiks seisma. Haki sibul ja küüslauk. Sulata pannil või ja hauta sibul-küüslauk pehmeks.
Riivi juust peene riiviga. Kuumuta potis koor, lisa sinep ja ¾ riivitud juustust. Maitsesta kaste soola ja pipraga.
Loputa kartulid. Vala praetud sibul-küüslauk ahjuvormi põhja. Lao kartuliviilud poolpüstiselt ahjuvormi. Vala peale juustukaste ja puista üle allesjäänud riivjuustuga. Kata ahjuvorm fooliumiga. Küpseta eelsoojendatud 200-kraadises ahjus 30 minutit, seejärel eemalda foolium ja küpseta veel 15-30 minutit kuni kartulid on pehmeks küpsenud ja juust peal pruunistunud.
Autor: Liisi Laanemäe