Raskustase:
KeerulineValmistamise Aeg:
kuni 45 minutit
4 portsjoni kohta
Koostisained |
|
Bolognese kastme jaoks: | |
500 g | kvaliteetset veisehakkliha |
---|---|
2 tk | suurt sibulat |
3 tk | suurt küünt küüslauku |
0,5 tl | kaneeli |
0,5 tl | cayenne pipart |
0,5 tl | jahvatatud koriandrit |
1 tl | suitsutatud paprikapulbrit |
1 tl | kuivatatud basiilikut |
1 spl | oreganot |
1 spl | suhkrut |
2 spl | tomatipastat |
2 purki | purustatud ploomtomateid |
* | soola, pipart |
Juustukaste: | |
2 spl | jahu |
2 spl | võid |
250 ml | piima |
125 ml | vett |
30 g | Itaalia tüüpi kõva juust Synnove Itaallane 150g |
* | soola-pipart |
* | veerand muskaati |
Bolognese- ja juustukastmega täidetud kõrvits.
Magusalt tummine kõrvits, tomatite ja ürtidega maitserohke lihakaste ning veniv ja sametine juustukate on kokku tõeline küllusesarv.
Esmalt valmista bolognese kaste.
Pruunista hakkliha kergelt üle, lisa hakitud sibul ja küüslauk ning soola ja pipart. Prae, kuni sibul on klaasjas. Lisa maitseained ja kuivatatud ürdid, prae minuti jagu ja seejärel lisa tomatilised. Maitsesta suhkru, soola, pipraga ja lase kaane all haududa. Bolognese kaste olgu pigem pisut soolasem ja maitseküllasem, kuna kõrvits ise on maitselt neutraalne.
Poolita kõrvits, puhasta seemnetest ning küpseta 180 kraadises ahjus, olenevalt kõrvitsa suurusest kuni 30 minutit.
Juustukastme valmistamiseks sulata potis või, kuni see vahutab ja lisa jahu. Küpseta pidevalt segades keskmisel kuumusel 3 minutit. Seejärel lisa pool piimast ja vispelda kreemjaks. Lisa ülejäänud piim ja vesi, sega ühtlaseks ning lase 5 minutit podiseda. Maitsesta, riivi hulka juust ja muskaat.
Võta eelküpsetatud kõrvits, täida bolognese kastmega, peale vala juustukaste ja riivi peale ohtralt Synnove Itaallast.